Zašto je važno da jedna firma ima svoj sajt?

Zašto je važno da jedna firma ima svoj sajt?

Zašto je važno da jedna firma ima svoj sajt?

Zašto je važno da jedna firma ima svoj sajt? Svi ste se sigurno bar jednom zapitali “Da li mi je stvarno potreban sajt?“ Prema istraživanju, 88% potrošača prvo će istražiti informacije o proizvodu ili usluzi koja ih zanima pre nego što izvrše kupovinu, na mreži ili prodavnici. Što nam ukazuje da je digitalizacija na svakom koraku, i da bez nje je gotovo nemoguće poslovati.

Važnost web sajta za marketing proširuje se na svaki aspekt strategije digitalnog marketinga. Kao prekretnica prisustva na mreži, svaka vrsta komunikacije, deo sadržaja ili oglas koji je prisutan na mrežu, odvešće potrošača natrag na web sajt . Kao takvo, važno je da web sajt sadrži jasnu poruku o čemu se radi na samom sajtu. Gde će potrošač videti: ko ste, šta nudite i gde mogu dobiti uslugu/proizvod. Mogućnost da potrošači obave kupovinu ili saznaju informacije o proizvodima/uslugama iz udobnosti svog doma znači povećanje prodaje za mnoge kompanije. Dobar web sajt će takođe istaći razloge zbog kojih se kupac odlučuje za određenu firmu.

Prisustvo na internetu može da mala preduzeća učini konkurentnijim i da otkrije nove mogućnosti ali i potencijalne probleme. Mali biznis sa internet prisustvom poboljšava priliku za povezivanje sa velikim brojem dobavljača i kupaca što inače ne bi bilo moguće u lokalnom području.

Koje su prednosti web sajta?

  1. Web sajt je najbolji način da predstavite svoje poslovanje
    • Web sajt je jedino mesto gde imate potpunu slobodu da svoje poslovanje predstavite na najbolji mogući način
  2. Web sajt dovodi nove klijente/kupce
    • Dobro optimizovan sajt za pretraživače, uvek će dovoditi nove klijente/kupce
  3. Web sajt obavlja posao umesto Vas
    • Dobro kreiran web sajt štedi vreme, onog koji nudi uslugu/proizvod i potrošača
  4. Dostupnost informacija o proizvodima/uslugama koje nudite su nezamenive u odnosu na poslovanje u objektu

Kada je pravo vreme za web sajt?

Najbolje je uraditi web sajt, onda kada ste sigurni u Vaš proizvod/uslugu koju nudite. Razvili ste mrežu svojih klijenata/potrošača i spremni ste da to ozvaničite svojim web sajtom, gde ćete predstaviti širem auditorijumu Vaše poslovanje a samim tim i mogućnost saradnje.

Ukoliko Vam je ovaj tekst pomogao, da shvatite važnost web prezentacije. I rešili da i Vama treba web-sajt. Možete nas kontaktirati na sledećem linku.